Mramor

Bezvremenska ljepota – najpopularnijia vrsta kamena u izgradnji i uređivanju prostora. Najljepša kiparska djela i najznačajnije građevine antike izrađena su upravo od mramora.

Mramor

Bezvremenska ljepota

Mramor nije bez razloga od najpopularnijih vrsta kamena u izgradnji i uređivanju prostora, a ovo su njegove prednosti:

  • izdržljiv je materijal (u strukturi prevladavaju čvrsti kalcit i dolomit) koji se lako prilagođava različitim zahtjevima u izgradnji
  • pruža više mogućnosti – više boja i dekorativnih šara za sve ukuse
  • svestran je materijal koji se može koristiti za razne namjene

 

* Boja uzoraka može odstupati od prirodne s obzirom na postavke zaslona.

* Zbog vremena u našem kraju ne preporučuje se mramore postavljati van, u doticaje sa vremenom zbog njegove poroznosti

* Boja uzoraka može odstupati od prirodne s obzirom na postavke zaslona.

Oduševljeni ste kiparskom umjetnošću antičkih vremena? Najljepša kiparska djela i najznačajnije građevine antike izrađena su upravo od – mramora! Za čudesna zdanja i inspirativnu umjetnost antičkog doba zaslužan je čuveni grčki mramor s otoka Parosa i brda Pentelikona.

U Hrvatskoj mramor nalazimo u okolici Sinja, Splita i Dubrovnika, na Braču i u Istri. Kvalitetni brački mramor (iako poznat pod tim nazivom, brački mramor nije pravi mramor, već posebna vrsta vapnenca) mnogo se koristi u graditeljstvu, a onaj iz pučiškog kamenoloma upotrebljava se u cijelom svijetu.

Najpoznatiji i jedan od najčešće korištenih mramora je onaj iz Carrare u Italiji od kojeg je izrađen i Michelangelov ”David”.

Svoju ponudu baziramo na velikom izboru i postojanoj kvaliteti mramora.